Tips voor verzorging

Borstelen

Voor u de The Flip gaat wassen dient u voorzichtig het haar te borstelen.
Begin met borstelen altijd onderaan en werk zo naar boven.
De The Flip dient ten allen tijden geborsteld te worden met een special “extensions borstel”, dit om uitvallen en uittrekken van het haar te voorkomen.

 

Wassen

U mag de The Flip alleen wassen met een vocht inbrengende shampoo. Als u de The Flip wast, verdeel de shampoo dan van boven naar beneden over het haar. Wrijf het haar niet tussen de handen. Daarna spoelt u de The Flip uit met handwarm water. Zorg te allen tijden dat u de The Flip goed uitspoelt.

Vervolgens herhaalt u deze handeling met een speciale conditioner voor gekleurd haar. Deze bevat een stofje wat er voor zorgt dat de haarschubben gesloten worden en invloeden van buitenaf niet schadelijk zijn voor het haar. Natuurlijk kunt u ook af en toe een masker gebruiken om het haar te verzorgen, deze dient u dan enkele minuten in te laten trekken.

Daarna spoelt u de The Flip uit met handwarm water totdat het water volledig helder is.

 

Drogen

Bij het drogen van het haarstuk zijn enkele zaken erg belangrijk. Voor de steile variant en de Bodywave en Italian Bodywave gelden dan ook andere droog methodes.

Voor de steile variant geldt:

Knijp het overtollige water uit uw The Flip en leg deze dan op een handdoek. Vervolgens rolt u de The Flip op zodat het meeste vocht in de handdoek trekt. Hang dan uw The Flip op aan de bijgeleverde hanger. Hierna borstelt u de The Flip voorzichtig uit begin onderaan en werk zo naar boven. Laat de The Flip natuurlijk drogen. Zodra uw The Flip droog is kunt u na het gebruik van een beschermend serum uw The Flip weer in het gewenste model stylen.

Voor de Bodywave geldt:

Knijp het overtollige water uit uw The Flip en leg deze dan op een handdoek. Vervolgens rolt u de The Flip op zodat het meeste vocht in de handdoek trekt. Daarna borstelt u de The Flip voorzichtig uit begin onderaan en werk zo naar boven. Bij deze variant gebruikt u na het borstelen eerst een beschermend serum. Deze verdeelt u over de The Flip. Het serum zorgt ervoor dat de haarschubben van het haar gesloten worden, dit voorkomt pluisvorming en klitten. Hang uw The Flip niet aan de bijgeleverde hanger maar leg deze neer op een handdoek. Zet uw vingers in het haar en knijp de The Flip op zodat u als het ware de krul erin knijpt tot een pakketje van 20 bij 20 centimeter. Laat de The Flip dan ook op deze manier liggend drogen. Na een uur kunt u de The Flip nogmaals omdraaien en dezelfde handeling uitvoeren. Dit om er voor te zorgen dat de slag stevig terugkomt. Zodra uw The Flip droog is kunt u uw The Flip weer in het gewenste model stylen.

Voor de Italian Bodywave geldt:

Knijp het overtollige water uit uw The Flip en leg deze dan op een handdoek. Vervolgens rolt u de The Flip op zodat het meeste vocht in de handdoek trekt. Daarna borstelt u de The Flip voorzichtig uit begin onderaan en werk zo naar boven. Bij deze variant gebruikt u na het borstelen eerst een beschermend serum. Deze verdeelt u over de The Flip. Het serum zorgt ervoor dat de haarschubben van de haarstructuur worden gesloten, dit voorkomt pluisvorming en klitten. Hang uw The Flip niet aan de bijgeleverde hanger maar leg deze neer op een handdoek. Zet uw vingers in het haar en knijp de The Flip op zodat u als het ware de krul erin knijpt tot een pakketje van 20 bij 20 centimeter. Laat de The Flip dan ook op deze manier liggend drogen. Na een uur kunt u de The Flip nogmaals omdraaien en dezelfde handeling uitvoeren. Dit om er voor te zorgen dat de krul stevig terugkomt. Zodra uw The Flip droog is kunt u uw The Flip weer in het gewenste model stylen.

Stylen

Als het haar eenmaal droog is kunt u de The Flip na gebruik van een beschermend serum gaan stylen zoals u dat normaal ook met uw eigen haar zou doen. Wij adviseren de The Flip te stylen als deze nog aan de hanger bevestigd is. Op deze manier bereikt u het beste en snelste resultaat.
Gebruik geen verstevigingsproducten die uw The Flip kunnen doen uitdrogen. In plaats hiervan kunt u gebruik maken van een beschermend serum.
Gaat u gebruik maken van uw stijl- of krultang, verwarm dan nooit de draad. Deze kan smelten.

Tip: noteer de maat van uw draad!
Ten aller tijden uw draad opmeten en de centimeters noteren (mocht er ooit iets gebeuren dan kunt u hem zelf namelijk weer herstellen).

 

Hoe kunt u de draad herstellen?

  1. Knip uw oude draad af en neem een nieuwe draad.
  2. Begin aan 1 zijde het draad door het lusje te halen en leg er dan 3 knopen in.
  3. Trek deze strak aan.
  4. Haal het uiteinde van de draad door het andere lusje en leg hier 1 knoop in.
  5. Nu kunt u de draad groter of kleiner maken.
  6. Wanneer de draad op de gewenste maat is knoopt u deze wederom 3 keer en trekt u deze strak.
  7. Knip het overtollige deel van de draad af maar zorg ervoor dat er altijd 1 centimeter over blijft aan beide zijdes. Doet u dit niet dan zal de knoop weer los gaan.

Uw kapper zal u de eerste keer helpen met het aanmeten van uw The Flip. Standaard worden er 2 reservedraadjes meegeleverd bij de The Flip.